İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gazeteci Cinayetleriyle İlgili Soruşturma Başlattı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, T24 haber sitesinde yer alan “Gazeteciler Nazım Daştan ve Cihan Bilgin, Suriye’de öldürüldü” başlıklı haberi ve Seyhan Avşar’ın sosyal medya paylaşımları üzerine “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” suçlarından soruşturma başlatıldı.
Başsavcılık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “T24 isimli haber sitesinde ve sosyal medya platformlarında yer alan içeriklerde PKK terör örgütü mensupları olan Nazım Daştan ve Cihan Bilgin’in ölümleriyle ilgili yayılan yanıltıcı bilgiler nedeniyle Terör Örgütü Propagandası Yapmak ve Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yaymak suçlarından resen soruşturma başlatıldığını” belirtti.
Avşar, Sosyal Medyadan Açıklama Yaptı
Seyhan Avşar’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:
“Dün, meslektaşlarımız Nazım Daştan ve Cihan Bilgin’in yaşamlarını yitirmesine dayanamıyorum. Acı içinde yazıyorum, ne yapacağımı bilemiyorum. Bizimle aynı fikirde olmayan birine neden terörist gözüyle bakıyoruz? Ötekileştirme söylemlerine ne kadar çabuk sarılıyoruz? Adalet arayışımız, hangi duruşa ve mevkiye göre değişecek?”
Savcılık, Adli Sicilleri Paylaştı
Savcılık açıklamasında, Cihan Bilgin’in Diyarbakır ve Mardin’de PKK terör örgütüne üye olma suçlamalarıyla kaydının bulunduğunu belirtirken, Nazım Daştan’ın ise Gaziantep, Ağrı ve İstanbul’da PKK terör örgütü propagandası yapma suçlamalarıyla arandığını paylaştı.